Wil jij vrijer, gezonder, blijer en bewuster in het leven staan?

In een tijd waar alles draait om stress, haast en zoveel mogelijk doen in zo weinig mogelijk tijd, krijgen steeds meer mensen behoefte aan rust in hun hoofd. Bovendien hebben velen het gevoel dat ze de touwtjes van hun leven niet meer in handen hebben. Acces Bars kan in dat geval veel brengen: rust, openheid en het vermogen om dingen te veranderen. Met Acces Bars laat je moeiteloos spanning uit je hoofd en lijf los. Het is een manier om een frisse wind door je energiehuishouding te laten waaien en om zonder te praten gedragspatronen en vastzittende emoties, gedachten en gevoelens te veranderen.

Wat zijn de BARS?

Onze hersenen worden ook wel eens vergeleken met de harde schijf in een computer. Alles wat wij meemaken in het leven wordt op deze harde schijf opgeslagen. De naam ‘Bars’ is te vertalen als ‘banen’ en is een verzamelnaam voor 32 punten die energiebanen vormen door en om het hoofd.  Daarin ligt de elektrische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je ooit hebt gehad als patroon opgeslagen. Denk hierbij b.v. aan “ik ben niet goed genoeg”, “Ik ben het niet waard om….”, “dat kan ik toch niet” of “dat is niet voor mij weggelegd”. Raken die banen te vol, dan zal de energie daarin vast komen te zitten. Daardoor wordt een persoon vooringenomen. Een gedachte die afwijkt van wat er al in de banen vast zit, past er niet meer bij. Er is geen energetische flexibiliteit meer. Deze starheid werkt door in het dagelijks leven: je staat niet open voor nieuwe dingen, je durft niet te veranderen en beschouwt alles wat niet past bij je huidige leven als onmogelijk. Om je leven te veranderen, is het dus allereerst noodzakelijk om die energetische starheid ongedaan te maken. Door de Bars met aanraking te activeren, laat dat deze banen toe om die spanning te ontladen, zodat wordt er meer ruimte gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden en andere keuzes. Een Acces Bars  sessie verandert de hersengolven en de elektrisch functioneren van de hersenen.

Elke Bar correspondeert met het aspect of gedeelte in je leven waar deze naar het genoemd is, bijvoorbeeld: alle energie van elke gedachte die je ooit hebt gehad over geld, is opgeslagen in de “geld” Bar. Er zijn Bars voor: het lichaam, genezing, controle, bewustzijn, creativiteit, kracht, veroudering, seksualiteit, plezier, liefde, verdriet, haat, angst, tijd en ruimte, communicatie etc.

Hoe werkt een Access Bars sessie en wat doet het?

Het nalopen van de Bars is een proces waarbij je volledig aangekleed ontspannen op je rug ligt. De 32 punten op het hoofd worden in verschillende samenstellingen licht aangeraakt. Er vindt dan een energiestroom plaats. Je kunt dit vergelijken met het aanraken van de polen van een batterij. Door aanraking van de punten wordt de ‘lading’ van overtollige gedachten, beperkende overtuigingen, oordelen, negatief zelfbeeld, angsten en standpunten opgeruimd. Alle vastgezette belemmerende overtuigingen en ervaringen die op de harde schijf zijn opgeslagen en die je beperken om voluit te leven worden zo verwijderd.

Dit valt te vergelijken met een ‘defragmentatie’ van de harde schijf van je computer. Het ‘verwijderen’ van oude ‘bestanden’ en ongebruikte ‘programma’s’ die ruimte opnemen en je energie systeem zwaar en overladen maken.

Wat wordt opgelost en opgeruimd krijg je werkelijk terug in meer ruimte en gemak in jouw leven, wat een grotere ontvankelijkheid biedt en voor meer van wat jij wenst.

Op zijn minst zal je je na een Acces Bars sessie ontspannen en rustig voelen, alsof je een massage hebt gehad. In het beste geval verandert je leven ten goede. Het daadwerkelijk opmerken van resultaat en verandering kan zich tot over ongeveer drie tot vier weken uitwerken.

Wetenschappelijk bewijs

Wetenschappelijk onderzoek verricht door neurowetenschapper Dr. Jeffrey Fannin toont aan dat een Bars sessie een heilzame werking heeft op de thalamus, een belangrijk gebied in de hersenen die de meeste binnenkomende zintuiglijke prikkels verwerkt.

Onderzoek laat zien dat de hersenen van een persoon die voor de Access Bars sessie overmatig overprikkeld zijn (de gedachten schieten alle kanten op), na de behandeling is het hyperactieve gebied rond de thalamus volledig tot rust zijn gekomen.

Dr. Jeffrey Fannin is zichtbaar verbaasd over de snelle en accurate werking van de Barsmethode en heeft het ook zelf aan den lijve ondervonden. Zijn neurowetenschappelijk onderzoek laat zien dat door deze behandeling er een coherente werking van de hersenen ontstaat hetgeen een hoger niveau van bewustzijn toestaat.

Wat gebeurt er cellulair?

Wetenschap laat zien dat de vorm van de cellen meer ovaal wordt als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties, wat de eerste stap is naar ongemak of ziekte. Wanneer je je Bars® laat nalopen verlicht dat dit effect zodat de cellen weer hun natuurlijke bolvorming kunnen aannemen, en zo meer gemak voor het lichaam verzorgen.

Neuroloog en Neuro wetenschapper Dr. Jeffrey L. Fannin: “Access Bars verandert het elektrisch functioneren van de hersens en het lichaam, ten goede”.

Voor welke klachten kan een Access Bars sessie heilzaam zijn? Een sessie kan heilzaam werken op allerlei lichamelijke en geestelijke aspecten. Denk hierbij aan:

 • angsten en fobieën
 • depressie
 • psychische klachten
 • vermoeidheid
 • slapeloosheid
 • lichamelijke (pijn) klachten
 • hypersensitiviteit
 • betere concentratie
 • helderder in het hoofd
 • beter bij jezelf blijven
 • betere leerprestaties
 • stress verminderend
 • immuunsysteem versterkend
 • verbetert de relatie met jezelf en anderen
 • een positievere houding ten opzichte van het leven

Voordelen en ervaringen van de BARS

 • Veel mensen zeggen dat ze na afloop van een Bars sessie meer ruimte in hun hoofd voelen, alsof het schoongemaakt is. Ook verdwijnen sommige fysieke en mentale problemen al na één Bars sessie.
 • Mensen voelen zich lichter, energieker en ervaren minder problemen.
 • Bars is een ongelofelijk effectieve techniek voor stress vermindering, angst, depressie, slaap bevordering, voor ADHD en ADD, kinderen en studenten voor examens etc. Ook mensen met een hersenbloeding, Parkinson en epilepsie kunnen veilig de Bars ervaren, waarvan ook veel verbetering ondervonden in hun gesteldheid met gebruik van Bars. Bars kan gedaan worden op baby’s en op mensen van boven de 90 jaar oud.
 • Veel vrouwen laten hun Bars nalopen tijdens hun zwangerschap en hebben aanzienlijk minder zwangerschapsziekte en geboorte trauma ervaren met een gemiddelde bevallingsduur van maar 4-5 uur.
 • Mensen die geprobeerd hebben om hun “drukke en eeuwig malende hoofd” te kalmeren, constateren dat het nalopen van hun Bars beter werkt met minder werk.