Hippocrates zei het al: “laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”

De meeste mensen zijn zich niet bewust van wat hun lichaam precies nodig heeft om optimaal gezond te kunnen functioneren. Vaak is de gedachte: als ik de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid” (ADH) vitaminen en mineralen binnen krijg, ben ik goed bezig. Maar weet u dat de ADH de minimale hoeveelheid is die we nodig hebben om niet ziek te worden? En tussen niet ziek worden en optimaal gezond zijn ligt een wereld van verschil.

Onze huidige voeding wordt geteeld op verarmde grond of in kassen. Landbouwgif, bestraling, genetische manipulatie en de industriele bewerking hebben invloed op de kwaliteit en voedingswaarde van ons voedsel. Onze groenten en fruit bevatten momenteel tot 60% minder vitamines en mineralen dan 50 jaar geleden. We moeten dus heel wat groenten en fruit eten om zelfs maar aan de ADH te komen. Door middel van de juiste voeding, in combinatie met orthomoleculaire supplementen* krijgt uw lichaam weer een optimale weerstand. Hierdoor kunnen vele klachten voorkomen worden, verminderen of verdwijnen. Vaak is hierbij ook een aanpassing van de leefstijl nodig en soms ook een andere manier van denken.

Graag geef ik u advies over welke voeding uw gezondheid ondersteund. En welke voeding bepaalde klachten onderdrukt of juist stimuleert.

* supplementen zijn extra voedingsstoffen in de vorm van een een supplement en nadrukkelijk geen medicijnen. Voedingsstoffen zijn bouwstoffen van ons lichaam; ze werken als een team samen. Ons lichaam herkent de voedingsstoffen als lichaamseigen en gebruikt ze volgens evolutionaire principes.

Medicijnen zijn lichaamsvreemde stoffen, die het lichaam  zo snel mogelijk probeert af te breken. Medicijnen werken zelfstandig en vernietigen het teamwork van de voedingsstoffen. Orthomoleculaire supplementen zijn hoog gedoseerd, niet synthetisch (zoals farmaceutische supplementen), bevatten geen gist, bindstoffen, vulstoffen, synthetische kleurstoffen, smaakstoffen, suikers of suikervervangers (aspartaam).

Supplementen

In onze voeding zitten niet meer alle voedingsstoffen, vitamines, mineralen, sporenelementen en enzymen die we nodig hebben om optimaal gezond te blijven. Onze voeding wordt bewerkt en behandelt met bestrijdingsmiddelen. Voor de bodem wordt kunstmest gebruikt, sommige groenten en fruit zien niet eens het daglicht (fotonen), maar worden gekweekt in kassen. Hierdoor is de voedingswaarde van sommige producten tot wel 50% afgenomen vergelijken jaren geleden. Dus ook al eet je biologisch en zo gezond mogelijk, dan nog krijg je niet alles binnen wat je nodig hebt. 

Daarom gebruiken veel mensen supplementen om hun tekorten aan te vullen. Maar is dit wel precies de dosering die jouw lichaam nodig heeft? En weet jij aan welke vitamines, mineralen, sporenelementen en enzymen jouw lichaam behoefte heeft?

Met behulp van bioresonantie is precies te bepalen welke mineralen, vitamines, sporenelementen en enzymen jij mist en wat je nodig hebt om dit aan te vullen. Deze behandeling bestaat uit:

  • Een reset van je lichaamsfrequentie op fotonenniveau met de basis bio resonantie test
  • Een persoonlijk vitaminen/mineralen/enzymen tekorten test. Hiermee test ik je tekorten
  • Een persoonlijke vitainen/mineralen/enzymen onderhouds test. Hiermee test wat je nodig hebt qua dagelijks onderhoud

Je lichaam geeft hierbij dan zelf het volgende aan:

  • Welke vitaminen/mineralen/enzymen je tekort komt
  • Welk merk (uit de tientallen meest zuivere merken die er zijn) deze tekorten het beste aanvult (overeenkomstig jouw frequentie)
  • Hoeveel milligram jouw lichaam hier precies van nodig heeft
  • Gedurende welke periode (aantal weken) jouw lichaam dit nodig heeft