Qi Qong

Hoe zou het zijn als je je energiek en ontspannen voelt onder alle omstandigheden? Qi Qong is een eenvoudige, efficiënte en krachtige methode die je helpt om jouw gezondheid in balans te brengen en te houden. Qi Gong stimuleert het lichaam op alle niveaus, waardoor het zelf helend vermogen wordt aangesproken.

Qi gong is een Chinese bewegingsleer die over de hele wereld beoefend wordt. De eenvoudige oefeningen stimuleren je levensenergie en maken dat je ontspannen en krachtig in je leven staat.

In 1991 startte Dr. Pang Ming, een Oosters en Westers afgestudeerd arts, in Beijing een klein centrum dat in korte tijd uitgroeide tot het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld waar meer dan 300.000 patiënten vanuit de hele wereld naar toekwamen. Daar deden ze dagelijks Qi Gong oefeningen. Dag in, dag uit. De resultaten waren verbluffend. Meer dan 95% van de patienten genas van hun ziekte. Inmiddels wordt deze Chinese bewegingsleer over de hele wereld beoefend. Het zijn eenvoudige oefeningen die je levensenergie stimuleren en maken je ontspannen en krachtig in je leven staat.

De oefeningen zijn bedoeld om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. Tevens wordt de innerlijke geneeskracht aangeboord door af te stemmen op wat ze in China het Qi-Veld noemen. Dit is in het Westen bekend als het Kwantumveld of Nulpunt-energieveld. Alles in de kosmos bestaat uit deze universele levensenergie en deze energie stroomt ook door alles in de kosmos heen. Ook wij bestaan uit deze energie. Volgens de kwantumfysica is deze energie de drager van informatie en het begin van alles. Met onze gedachten kunnen we deze energie sturen en materialiseren. Als deze energie stroomt zijn we gezond, als deze energie stokt of wordt onderbroken, word je ziek. 

De Qi Gong oefeningen zijn opzichzelfstaande oefeningen waarbij je de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen gedurende een bepaalde tijd herhaalt, voordat je naar een volgende beweging overstapt. Een Qi Gongoefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden.

Door het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt de stroming van qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloed. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van qi te hebben. De qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de qi-gongoefeningen kun je deze balans onderhouden of  herstellen.

Qi Qong:

  • Verlaagt je stressniveau
  • Verbetert je energie niveau
  • Versterkt je immuunsysteem
  • Verbetert je concentratie
  • Verbetert je uithoudingsvermogen
  • Zorgt voor een stralende huid
  • Helpt mee overtollig gewicht te verliezen
  • Helpt mee je gewicht op peil te houden
  • Verbetert je lichaamshouding
  • Geeft emotioneel evenwicht