Systeem- en Traumaopstellingen

Systemisch werken gaat over voelen en ervaren. Wij werken daarbij volgens de nieuwste inzichten, voorbij Rupert en Hellinger. Daarbij wordt de opstelling minder gestuurd door de begeleider  We werken veel meer vanuit intuïtie en stilte. Hierdoor krijgt de energie de ruimte en krijg je vanuit het veld antwoord op de vraag die je stelt. Je krijgt een helder inzicht in je eigen zijn, duidelijker dan je ooit kan bedenken.

​Een systeemopstelling zorgt ervoor dat je inzicht krijgen, dat je jezelf durft te laten zien, vanuit je hart, vanuit wie je werkelijk bent. Voorbij de vluchtroutes, patronen en overlevings-strategieën. Dat is het grootste cadeau voor jezelf.

Wat is jouw verlangen?

Leef jij je leven vanuit je hart en doe je waar je blij van wordt? Of leef je je leven vanuit je hoofd en doe je wat je denkt dat er van je verwacht wordt? Wat houdt je tegen om bij je werkelijke verlangen te komen? Dat wat je tegenhoudt noem je een blokkade. Een soort muur waar je steeds weer tegenaan loopt. Die blokkade tussen jou en dat waar je naar verlangt brengt jou ook iets. Maar diep van binnen blijft het verlangen. We onderzoeken eerst wat je bij deze blokkade voelt. Is dit onrust, angst, verdriet? In een opstelling ontdek je waar dit vandaan komt en lost de blokkade op.

Bij een blokkade gaat het er om dat we bepaalde dingen niet willen voelen. Daardoor zijn deze gevoelens als een soort schaduw binnen in ons bestaan. Door bewust contact te maken met deze zijnskracht gaat het weer stromen. Je kunt iets nieuws in de wereld  gaan zetten.

De taal van je lichaam

Bij een systeemopstelling volgen we de taal van je lichaam. Wij zien ziekte en aanhoudende symptomen als een uiting van het lichaam om iets zichtbaar te maken. Een opstelling brengt bewustwording en toont de relatiepatronen tussen jou, jouw lichaam, jouw ziekte en de geschiedenis van jouw familiesysteem. Tijdens een opstelling kijken we naar de spanning in het lichaam, het symptoom, en de balans die deze spanning in jouw familiesysteem wil herstellen. Er wordt zichtbaar wat tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. Vanuit dat contact kan beweging ontstaan van waaruit je weer vrij kunt zijn om jouw hele lichaam te bewonen. 

Wiens leven leef jij?

Je familie van herkomst is het belangrijkste systeem waar jij deel van uit maakt. Of je dat nou wilt of niet, de (on)zichtbare banden zijn aanwezig. Deze kunnen soms van grote invloed zijn op het leven van jou, als lid van de familie, bewust of onbewust. Een familieopstelling kan op een bijzondere manier inzicht geven in de onbewuste patronen die ten grondslag liggen aan het thema of probleem dat steeds in jouw leven terugkeert. Door een workshop familie opstellingen kunnen patronen zichtbaar gemaakt worden die vaak al vele jaren doorgegeven zijn van generatie op generatie.

Het kan zijn dat je hierdoor onbewust  het leven van iemand anders leeft. Je draagt een last voor iemand anders in de familie zonder dat je dat weet en zonder dat je dat wilt!. Dit kan in de loop van je leven zo gegroeid  zijn.

Bots je in je leven keer op keer op tegen een zelfde thema of probleem aan, waar je maar geen helderheid in krijgt? Ervaar jij dit als een belemmering om het beste uit jezelf en jouw leven te halen? Voelt het vaak alsof het lot je tegen zit? Een systeemopstelling kan je helpen om in contact te komen met je “familieziel”. 

Emotionele verstrikkingen

Een systeemopstelling kan ook worden ingezet om de emotionele verstrikkingen binnen jouw familiesysteem zichtbaar te maken. Met een systeemopstelling kan een verstrikking losgelaten worden en de ‘orde van de liefde’ hersteld worden. Dit proces blijkt uiterst effectief en helend.

Laat je verrassen door de kracht van het veld, de inzichten die je krijgt en het enorme effect dat dit heeft op de rest van je leven. 

Mogelijkheden

Systeemopstellingen kunnen zowel individueel (prive) als in een groep. Ik heb de volgende mogelijkheden voor je:

  • Individueel; eenmalig
  • Individueel als traject van minimaal 3 afspraken, om los te komen van je ervaringen uit het verleden en meer te gaan leven vanuit je kern
  • Dag Systeem en Traumaopstellingen in groep
  • Avond Systeem en Traumaopstelling in groep